Forma-1

F1: pilóta csere-bere?

A Hispania Racing Narain Karthikeyan után még az év vége előtt lecserélheti Vitantonio Liuzzit is, a jelölt egy spanyol tehetség.

A Hispania Racing a legutóbbi, Brit Nagydíjra lecserélte versenyzőjét, Narain Karthikeyant. Az indiai pilóta valószínűleg már csak hazai pályán, az októberi Indiai Nagydíjon kap majd lehetőséget, addig ugyanis a Red Bull tartalékosa, Daniel Ricciardo gyűjti a tapasztalatokat az autóban.

Friss hírek szerint Karthikeyan után a csapat vezető pilótáját, Vitantonio Liuzzit is még idén lecserélhetik – az olaszt spanyol reménység válthatja. Úgy tudni, hogy az alakulat új többségi tulajdonosa, a Theasn Capital az csapat spanyolosítása keretében a Javier Villát szeretné az autóba ültetni, legkésőbb a szezonzáró Brazil Nagydíjon.

A 23 éves pilóta 2006 és 2009 között a GP2-ben versenyzett vegyes eredményekkel, 2007 telén a BMW Saubernél tesztelt, 2010-ben pedig egy darabig a HRT elődjével, a Campos Metával is hírbe hozták, de a Carabante család beszállása után kikerült a képből. Villa idén a Túraautó-világbajnokságban a BMW pilótájaként szerepel, legjobb eredménye a nálunk, a Hungaroringen elért 3. helye volt.

 

A tervek szerint a spanyol ifjonc hamarosan a pénteki szabadedzéseken hozhatja formába magát, hogy aztán az utolsó futamon már egész hétvégére megkapja a HRT autóját. A hírt az olasz Italiaracingnek maga a versenyző is megerősítette: “Igen, így igaz. Jó esélyem van rá, hogy a Hispanánál bemutatkozhassak a Forma-1-ben” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik