Forma-1

Forma-1: a Kreml körül száguldoztak

A Forma-1-esek a hétvégén újra Oroszországban jártak. McLaren, a Ferrari és a Lotus autói igyekeztek tovább növelni a 2014-ben esedékes első Orosz Nagydíj iránti érdeklődést.

A Forma-1-es csapatok immár harmadszorra tartottak bemutatót Oroszországban, vasárnap a McLarennel Jenson Button, a Ferrarival Giancarlo Fisichella, a Lotusszal pedig a két tartalékos, Karun Chandhok és Luiz Razia szórakoztatta a Kreml körük kialakított 4,5 kilométeres utcai pályán a moszkvaiakat.

Meglehetősen nagy volt az érdeklődés

Bár a bemutató tervezett kezdését egy felhőszakadás miatt el kellett halasztani, a rendezvény így is óriási siker volt.
“El sem hiszem, hogy lehetőségem volt egy Forma-1-es autót vezetni az ősi Kreml körül! Azt látom, hogy a nézők száma évről évre nő itt, ami jó jel, azt mutatja, hogy növekszik a Forma-1 népszerűsége Oroszországban” – mondta Jenson Button.

A McLarenes pilótát nagyon szeretik Moszkvában

Nagy megtiszteltetés volt egy ilyen különleges alkalommal képviselni a Scuderiát, most először gurult Moszkva utcáin egy F1-es Ferrari. A szervezők nagyszerű munkát végeztek, nagyon izgalmas pályát építettek, sokkal érdekesebb volt, mint bármelyik korábbi hasonló” – magyarázta a veterán Giancarlo Fisichella. “Nagyon óvatosnak kellett lenni, mert a víz csúszóssá tette a városi utakat, de igazán nagyszerű volt a érezni a nézők lelkesedését, egyáltalán nem tántorította el őket az eső végig tömve volt a pálya széle” – tette hozzá az olasz.

 

A Team Lotus indiai tartalékosa, Karun Chandhok is egyetértett két kollégájával: “Közeleg az Orosz Nagydíj és úgy tűnik egyre növekszik az izgalom, ami nagyszerű, hiszen ha nincsenek nézők, nincs értelme versenyt rendezni. De itt nagy az érdeklődés az F1 iránt. Komoly élmény volt ez számomra, gyönyörű a város, lenyűgöző az építészete. Mega volt végigvezetni az egyenesen a Kreml fala mentén!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik