Forma-1

F1: jól haladnak Indiában

Az első Indiai Nagydíjat felügyelő motorsportszövetség vezetője szerint a versenypálya teljesen kész állapotban várja majd az FIA utolsó, augusztusi szemléjét, idénre legfeljebb a díszítgetéssel nem készülnek el.

Tavaly szeptember-októberben igen kínos heteket élt át az F1, amikor úgy látszott, hogy a csúszó munkálatok miatt előfordulhat, hogy nem rendezik meg az első Koreai Nagydíjat. Jongamban végül rohammunkában versenyzésre alkalmas állapotba pofozták a pályát, de a hajszál híján elkerült blama jó lecke volt az F1-ben idén bemutatkozó Indiának.

Az első Indiai Nagydíjat október utolsó hétvégén tartják az Új-Delhitől 45 kilométerre eső Buddh International Circuiten, és az indiai motorsportszövetség elnöke, Vicky Chandhok hangsúlyozza, hogy a pálya biztosan megfelel majd az FIA utolsó, augusztus 3-án esedékes szemléjén, még ha egyes létesítmények nem is kerülnek addigra 100 százalékos állapotba.

“Egyértelműen a terv szerint haladunk. A pálya munkálatait illetően már lefektettük az első két réteg aszfaltot, csak a legfelső van hátra. A kábelezés folyik, a versenyirányítás már kész. A homologáció augusztus 3-án következik, szóval kész lesz a pálya. A bokszokkal, lelátókkal és egyéb infrastruktúrával kapcsolatos tevékenység csak a következő évben fejeződik be, de az nem gond.”

“A verseny megrendezéséhez minden készen áll majd. Nyilván mivel első alkalommal tartjuk a futamot, még tanulni fogunk. A pálya ‘indianizálásával’, különlegessé tételével valószínűleg nem végzünk, de ez nem baj, ha magát a versenyt gond nélkül meg tudjuk tartani. A perifériával majd foglalkozhatunk a nagydíj után” – magyarázta a Lotus-tartalékos Karun Chandhok édesapja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik