Forma-1

F1: Kubica a régi lesz

A februári ralibalesete után lábadozó Robert Kubica meggyőződéssel állítja, hogy 2012-ben már ott lesz a rajtrácson a Renault-val. Bízik benne, hogy a régi formáját hozza majd.

A februárban súlyos ralibalesetet szenvedett Robert Kubica a nemrég a szurkolók által feltett kérdésekre válaszolt a csapat oldalán. A lengyel pilóta elégedett a gyógyulásával és a rehabilitáció menetével, meggyőződése, hogy jövőre már újra az F1-ben lehet.

“Pszichikailag semmi problémám, fizikailag még egy kicsit gyenge vagyok, de az általános állapotom elég jó. A súlyom már visszatért és pár hete már segítség nélkül tudok járni. Összességében elég jól érzem magam. Elégedett vagyok a haladással, megfelel a várakozásoknak és szerencsére nincsenek komplikációk, amelyek elnyújtanák a felépülést” – írta.

Biztosat még a lengyel sem tud mondani a 100 százalékos gyógyulás időpontjáról, de a kérdésre, hogy 2012-ben ott lesz-e a rajtrácson, határozott igennel felelt.

“Korai még ahhoz, hogy világos képünk legyen a visszatérésem időpontjáról, de a lényeg a végeredmény, nem a sietség. Igen, jövőre ott leszek a rajtrácson. De hogy a bajnoki címért küzdhetek-e, azzal még várnunk kell az első 2012-es tesztig.”

Volt, aki azt kérdezte, hogy a baleset miatt változik-e majd a pilóta versenyzése, esetleg jobb lesz-e, más pedig arról érdeklődött, hogy nem jelent-e hátrányt a gyakorlás, a szimulátoros tréning hiánya. Kubica így válaszolt:

“Nem hiszem, hogy változnék. Egyáltalán nem emlékszem a balesetre, csak a következményeit ismerem. Szóval számomra olyan, mintha meg sem történt volna. Reméljük (hogy jobb leszek), de az az igazság, hogy nem hiszem, hogy így lenne, úgy gondolom, hogy pont olyan formában térek vissza, mint amilyen előtte voltam.”

“Biciklizni sem felejtünk el soha, szóval ebből a szempontból (a gyakorlás, tréning szempontjából) nincs szükségem semmire, videojátékokon játszom, mint ahogy régen is.”

A versenyző leszögezte, hogy jövőre is a Renault pilótája lesz, az idei évvel kapcsolatban pedig elmondta, hogy neki tetszik a DRS, izgalmasabbá teszi a versenyzést, saját csapata pedig jól teljesít, úgy véli, hamarosan újra előrébb is lépnek.

“Elég jól teljesít idén a Renault, bár egy kicsit hátrébb csúszott, különösen az időmérőn. De tudom, hogy jön néhány jó fejlesztés a következő futamokra, azokkal visszatérhetünk oda, ahol az év elején voltunk. Silverstone-ban diffúzor-korlátozás egyértelműen befolyásolta a versenyképességünket, de ez a jövő heti németországi futamra már visszaáll majd.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik