Forma-1

Alonso szerint a 92 pontos különbség sok

A Ferrari spanyol pilótája, aki idei első futamgyőzelmét megszerezve megnyerte a Forma-1-es Brit Nagydíjat, úgy véli, a 2011-es vb-cím már elérhetetlen.

“Realistának kell lenni, a lemaradásom 92 pont, ezt szinte képtelenség behozni” – nyilatkozta az olasz istálló honlapján a Renault-val kétszeres vb-győztes ibériai autóversenyző.

“Természetesen nem adjuk fel, de ahogy Montezemolo (a Ferrari elnöke – a szerk.) mondta, két lábbal kell állni a földön. Felemelő érzés volt a vasárnapi siker, még szebb a hazatérés. Azt gondolom, méltóképpen ünnepeltük meg a scuderia hatvan évvel ezelőtti első diadalát. Az autó jobb, mint korábban, a fejlesztések beváltak” – így a spanyol.

Tíz versennyel a zárás előtt a vb-címvédő német Sebastian Vettel 204 ponttal áll az élen, Red Bull-os csapattársa, az ausztrál Mark Webber a második (124) és a Brit Nagydíjat nyerő Alonso a harmadik (112).

A következő versenyt, a német GP-t július 24-én rendezik a nürburgringi pályán, rá egy hétre érkezik a mezőny a Hungaroringre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik