Forma-1

Rosberg: itt az idő

A Mercedes fiatalabbik német versenyzője szerint fordulóponthoz érkezett a szezon, csapata már nincs annyira lemaradva az első hármastól.

Nico Rosberg a kilencedik helyről rajtolt a legutóbbi Brit Nagydíjon, majd a hatodikként zárta a futamot. Csapattársa, a veterán Michael Schumacher is nagyot ment, a tizenharmadikról a kilencedik helyet kaparintotta meg, ha nincs az elején az a véleményes tízmásodperces stop and go büntetése, előrébb is végezhetett volna.

A 26 éves német videoblogjában értékelte a múlt hétvége történéseit: „Jól kezdtem, de aztán nem a legkedvezőbb döntéseket hoztam, így egy kicsit visszaestem. Ezt követően aztán újra minden rendben ment. Jó volt a stratégia, fokozatosan jöttem fel egyre jobban, a hatodik hellyel pedig elégedett vagyok” – mondta Rosberg, aki a szezon további részére is kitért.

„Hiszem, hogy fordulóponthoz érkezett a csapat, mostantól folyamatosan tudjuk majd tartani ezt a formát és faragunk az élbollyal szembeni hátrányunkból. Összességében ez egy pozitív hétvége volt, uraltuk az eseményeket.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik