Forma-1

Webbert nem érdekelte a csapatutasítás

Mark Webber nem volt túl boldog a Brit Nagydíj után, ugyanis a Red Bulltól azt az utasítást kapta, hogy ne előzze meg csapattársát.

Vasárnap a spanyol Fernando Alonso szerezte meg saját maga és a Ferrari idei első futamgyőzelmét, mögötte a két Red Bullt intette le a kockás zászló. A címvédő Sebastian Vettel az utolsó körökben már eléggé lassú volt, ugyanis széthajtotta maga alatt a gumikat, illetve KERS-problémákkal küzdött. A mögötte loholó Mark Webber így beérte őt, ám a csapatrádión már körök óta azt hallgatta, hogy ne előzze meg a csapattársát.

„Természetesen nem vagyok boldog emiatt, ez a válaszom. Ha Fernando valamilyen úton-módon kiesett volna az utolsó körben, akkor a győzelemért küzdöttünk volna. Hajtottam a legvégéig, így természetesen figyelmen kívül hagytam az üzenetet. Sebastian és én is a legjobb teljesítményt nyújtottuk, de természetesen nem akartam balesetet okozni” – mondta a futamot követően Webber.

Vettel szerint érthető Christian Hornerék döntése, ugyanis egy csapat szempontjából szinte mindegy volt, mely pilóta lesz a második, illetve a harmadik, a megszerezhető pontszám ugyanis mind a két esetben ugyanannyi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik