Forma-1

„Nehéz lesz elvenni Vetteltől a győzelmet”

Felipe Massa, a Ferrari brazil pilótája bízik a csodában, de úgy látja, hogy a címvédőnek hatalmasakat kéne hibáznia, hogy ne duplázzon.

A dél-amerikai pilóta a maranellói istálló hivatalos honlapján, írásban szólt a csapat szurkolóihoz. „Egy csomó vélemény látott már napvilágot arról, hogy a Ferrari idén már kiszállt a világbajnoki versenyből. Erre én nem tudom a választ, az azonban biztos, hogy minden egyes futamnak úgy állunk neki, hogy meg akarjuk azt nyerni” – írta Massa, aki a rivális Sebastian Vettelre is kitért.

„Csak az év végén realizálódik majd, hogy ki nyerheti meg a sorozatot, az azonban biztos, hogy Vettelnek nagyon sokat kellene ahhoz rontania, hogy ne zsebelje be a vb-címet.”

A brazil úgy véli, nem szabad csüggednie az olasz gárdának, ugyanis a fejlesztések javában zajlanak, a sikerek pedig kellő motivációt adhatnak a 2012-es szezonra is.

Nyolc futam ment le eddig a száguldó cirkusz 2011-es szezonjából, ebből hatot Vettel nyert meg. Egyszer Lewis Hamilton, egyszer pedig Jenon Button tudta megelőzni a németet, akinek a világbajnoki ponttáblázaton 77 pont az előnye a csapattárs Mark Webber, illetve Button előtt.

A Red Bull 89, illetve 166 ponttal vezet a McLaren és a Ferrari előtt a konstruktőrök versenyében. A Scuderia eddigi legjobb eredménye két második hely volt, Fernando Alonso Monacóban és legutóbb Valenciában ért be Vettel mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik