Forma-1

Hamilton abban verné a Red Bullt, amiben a legjobb

A McLaren brit pilótája abban bízik, hogy a szabályváltoztatások miatt már az időmérőn verhető lesz a rivális.

Hétvégén rendezik a Forma-1 Európa Nagydíját Valenciában, az ítészek pedig úgy határoztak, ettől a versenytől megtiltják a csapatoknak, hogy a kvalifikáció és a verseny között változtassanak a motorbeállításon.

Sokan úgy vélik, hogy ennek a Red Bull Racing látja majd a kárát, köztük van Lewis Hamilton is: „Már az előző futamokon is meg lehetett nézni, hogy a Q3-ban valamit csináltak az erőforrásukkal, ami feléjük billentette a mérleg nyelvét. Kanadában a Ferrari is beállt a sorba, nem hiába lett övék a második és a harmadik rajtkocka” – mondta a brit az Autosport megkeresésére.

„Most, hogy már a versenybeállításokkal megy majd mindenki az időmérőn is úgy gondolom, hogy nagy esélyünk megcsípni egy jó rajthelyet, mivel a versenytempónk nagyon jó. Remélem már a hétvégén villantunk, ezért szorít most mindenki a csapatnál” – zárta mondandóját a versenyző.

A száguldó cirkusz idei kiírása során hét versenyre került eddig sor, egytől-egyig a Red Bull indulhatott az élről, Sebastian Vettel hatszor, Mark Webber egyszer szerezte meg a pole-t. A futamokból ötöt is a címvédő nyert, egyedül a McLaren két pilótája tudta őt egyszer-egyszer legyőzni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik