Forma-1

F1: bíróságra mehet a pilóta

A Force Indiá-s Adrian Sutilt feljelentették a még Sanghajban történt, komoly sérüléssel végződött dulakodás miatt, a német pilótára büntetőügy vár.

A Török Nagydíj után került napvilágra, hogy Adrian Sutil még a Kínai Nagydíj utáni estén egy sanghaji klubban keveredett dulakodásba a Renault-csapat tulajdonosa, a Genii Capital egyik vezetőjével, Eric Luxszal. A geniis az incidensben megsérült, egy törött pohár eddig nem tisztázott módon megvágta a nyakát.

Lux nem sokkal később közleményben jelezte, hogy súlyos testi sértés miatt feljelentésre készül, és bár Sutil azt mondta, hogy nem szándékosan sebesítette meg az illetőt és bocsánatot is kért, az ügy nem zárult le, a Genii-főnök meg is tette a feljelentést.

“Súlyos testi sértés miatt feljelentés érkezett Herr Sutil ellen” – erősítette meg az illetékes német ügyészség szóvivője.

Sutil menedzsere korábban jelezte, hogy ha bíróság elé kerül az ügy, mindent megtesznek majd a versenyző nevének tisztázása érdekében: “Bízunk benne, hogy a bíróság arra jut, hogy Adrian nem szándékosan támadott meg valakit” – mondta Manfred Zimmermann.

A versenyző csapatfőnöke, Vijay Mallya a hírek kipattanása után, szóbeszédek alapján nem kívánt lépni, de azt állította, hogy ha megtörténik a feljelentés, újraértékeli majd az álláspontját Sutil jövőjével kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik