Forma-1

Schumacher vagy Rosberg a jobb?

A Mercedes GP főnöke szerint lehetetlen megítélni, hogy mára Michael Schumacher kopott meg régi önmagához képest, vagy Nico Rosberg az igazi csúcspilóta.

A Mercedes GP tavalyi összeállása óta ritka alkalmaktól eltekintve Nico Rosberg eredményesebb volt a három év kihagyás után visszatért Michael Schumachernél, és bár pillanatnyilag a veterán szupersztárnak van több pontja, az időmérők tekintetében szinte KO-val nyer a fiatalabb német.

A nagy kérdés már tavaly óta az, hogy a hétszeres világbajnok rozsdásodott be, vagy az őt verő Rosberg egy igazi csúcspilóta, de erre még a csapatfőnök, Ross Brawn sem tud vagy akar válaszolni.

“Nico egy kicsit vákuumban van, mert korábban sosem versenyzett rendszeresen az élversenyzők ellen. De az elmúlt pár évben nagyon sokat ért, javult, szóval jó viszonyítási pont” – magyarázta az angol egy BBC-s interjúban.

“De lehet ezt az összehasonlítósdit akárhogy forgatni. Hol áll Michael ahhoz képest, amilyen régen volt? Az, hogy Nico rendszeresen jobb nála az időmérőn, vajon azt jelenti, hogy Michael lassabb, mint régen, vagy Nico egy kivételesen gyors pilóta? Ki tudja. Ezt az egyenletet én sem tudom megoldani. Ez az összehasonlítás vákuumban lóg” – mondta Brawn, aki azonban egy dologban biztos: jobb autót kell adniuk a versenyzőik alá.

“Csak annyit tudok, hogy ha jobb lesz az autónk, a két pilótánk biztosan hozni tudja majd az eredményeket. A mi feladatunk, hogy javítsunk az autón, hogy megkapják erre a lehetőséget.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik