Forma-1

Button nem akarja elkötelezni magát

A McLaren brit pilótája csak addig szeretne versenyezni, ameddig megvan az esélye a győzelemre.

A Forma-1-ben szereplő csapatok szeretik, ha sztárversenyzőik elkötelezik magukat a csapatnál, példa erre a Red Bull és Sebastian Vettel év eleji hosszabbítása, valamint az, hogy a Ferrari 2016-ig magához láncolta Fernando Alonsót.

A McLaren is tett hasonló lépéseket, ám eddig sem Lewis Hamiltonnal, sem Jenson Buttonnel nem jutott még dűlőre a wokingi vezetőség, utóbbi pedig nem is fog hosszú távra aláírni.

„Nem akarok aláírni egy hosszú távú szerződést. Egyelőre nem látom, hogyan alakulnak majd a dolgok az elkövetkező években, azt meg nem tudom elképzelni, hogy 40 éves koromig versenyezzek. Addig szeretnék vezetni, amíg nyerhetek” – mondta a svájci Blicknek a múlt hétvégi Kanadai Nagydíj győztese.

„Nem voltak még megkereséseim, annyit tudok, hogy a McLarennek opciója van rám a jövő évre. Számos kollégám nem hezitált, amikor elé tolták a szerződéshosszabbítást, én azonban szeretem, ha nyitott a jövőm.”

Button az angol Daily Mailnek Hamiltonnal való kapcsolatáról beszélt, a brit pedig elárulta, nem töltenek túl sok időt közösen. Hozzátette, szerinte ez teljesen normális, mivel a pályán le akarják egymást győzni, így meg kell tartani a két lépés távolságot, úgy egészséges.

A minap Mark Webber osztotta meg a nagyközönséggel, hogy nem vált túl sok szót Sebastian Vettellel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik