Forma-1

Nem beszél egymással a Red Bull két pilótája

Mark Webber egy friss interjúban elárulta, hogy nincs valami jó viszonyban csapattársával a pályán kívül. Az ausztrál a Ferrarira is gondol.

Mark Webber a német Sport Bildnek nyilatkozott. A tavaly Sebastian Vettellel nagyjából “pariban” lévő ausztrál idén csak címvédő csapattársa mögött lohol, és ahogy a pályán, azon kívül is nagy a távolság kettejük között.

A kérdésre, hogy gyakran szokott-e beszélgetni Vettellel, Webber lakonikusan válaszolt: “Nem. Miért? Semmi okom nincs rá.” Miután rákérdeztek, hogy például a bahreini helyzetet megvitatták-e, az ausztrál továbbra is elutasítóan felelt. “34 éves vagyok, olvasok újságot. Miért lennék kíváncsi az ő véleményére?”

Webbert ezután arról kérdezték, hogy lehetséges-e, hogy mára lemaradt az új F1-es generáció mögött, amire azt válaszolta, hogy “lehetséges”, de meg is unta a Vettel-témát: “Miért kell állandóan Sebastian Vettelről beszélnünk? Ha rá kíváncsiak, kérdezzék őt!”

A veterán ebben az interjúban is megismételte, hogy elsősorban a Pirellikkel van gondja idén, tehát a Red Bullnál nincs szó csapatutasításokról, pilótasorrendről, szögezte le. Webber főnöke, Christian Horner a múlt hétvégén Kanadában arra utalt, hogy a pilóta jövőre is a csapatnál maradhat, de maga Webber egyelőre nem 100 százalékosan biztos még a folytatásban.

Bár a Ferrarinál elvileg jövőre is biztos Felipe Massa helye, az ausztrál a maranellói csapatot is megemlítette.

“A következő pár hónapban dönteni fogok. A Ferrari valami igazán különleges dolog, de több értelme lenne a Red Bullnál maradni. Jól érzem magam, elégedett vagyok a srácokkal, a szerelőkkel, mindennel. Tárgyalunk majd, de nem kapkodunk, van még idő.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik