Forma-1

Távozik a Renault sportigazgatója

Steve Nielsen saját maga jelentette be, hogy távozik a Forma-1-ben szereplő Lotus Renault GP-től.

A Lotus Renault GP tulajdonosa, a Genii Capital által elrendelt vezetői átszervezés miatt újabb régi ismerős, Steve Nielsen sportigazgató is távozik a csapattól. Nielsen tíz éve dolgozik az enstone-i alakulatnál, megbízatása szeptemberben jár le – értesült az Autosport.

A Renault-nál zajló átszervezési hullámnak köze van ahhoz, hogy a Genii vezetése tavasszal felkérte John Wickhamet, az A1 GP-sorozat korábbi operatív igazgatóját, végezzen el egy mélyreható hatékonysági tanulmányt a francia-brit istállónál. Wickham üzleti viszonyban áll a Renault csapatfőnökével, Eric Boullier-val, Nielsennel viszont nem kedvelik egymást. A kiváló szakember valószínűleg ezért jelentette be önként a távozását.

Nielsen már a harmadik elismert szakember, aki az elmúlt két évben elhagyja a Renault-t. Korábban Pat Symonds volt technikai igazgató (aki jelenleg a Virgin szaktanácsadója), Mark Slade (Michael Schumacher versenymérnöke a Mercedesnél), valamint a kasztnifejlesztés vezetője, Bob Bell (most a Mercedes GP technikai igazgatója) távozott a franciáktól.

Korábban azt is feszegették az újságok, hogy a Lotus Renault GP-nek anyagi gondjai vannak. Eric Boullier csapatfőnök ebben a kérdésben így nyilatkozott az Autosportnak:

“Az álláspontom teljesen világos: nincs miről beszélni ebben a kérdésben. De, ahogy mondani szokás, nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja. Nyilván, voltak rázós helyzetek néhány, anyagi vonatkozású kérdésben, de csak azért, mert ha három-négy érdekelt fél álláspontját kell egyeztetni, természetes, hogy ha az egyik véleménye eltérő, zavart okoz a rendszerben. Innen erednek a híresztelések [a pénzügyi nehézségekről]. De már mindent megoldottunk, nincs semmiféle probléma.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik