Forma-1

Nem lesz Forma-1-es Bahreini Nagydíj

A szervezők csütörtök éjjel bejelentették, elfogadják, hogy a csapatok ebben az évben már nem szeretnének versenyezni Szahírban.

A futam az idei szezon első GP-je lett volna márciusban, ám az országban uralkodó bizonytalan politikai helyzet miatt februárban úgy döntöttek, hogy elhalasztják.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) múlt pénteken bejelentette, hogy október 30-án pótolják a nagydíjat, a csapatok és a pilóták azonban ezt követően jelezték, ebben az évben már nem szeretnének Bahreinbe utazni.

“Bahrein boldog lett volna, ha a futamra október 30-án sor kerülhet, de a résztvevők egyértelműen jelezték, hogy ez nem megfelelő megoldás számukra, mi pedig tiszteletben tartjuk ezt a döntést” – idézte a szervezők közleménye Zayed Alzayanit, a pályát üzemeltető társaság elnökét. “Szeretnénk továbbra is a Forma-1-es sorozat versenynaptárában maradni, ezért nem törekszünk arra, hogy ebben az évben mindenáron megrendezhessük a futamot.”

A Forma-1-es idényből így – a vasárnapi kanadai futammal együtt – még 13 verseny van hátra, a záróviadal november 27-én lesz Brazíliában.

Az érdekelt felek egymásra mutogattak az elmúlt időszakban, nem lehetett tudni, hogy Bernie Ecclestone, Jean Todt (a FIA elnöke) vagy a csapatok érdekei lesznek erősebbek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik