Forma-1

Nem indul eljárás Hamilton ellen

A Nemzetközi Automobil Szövetség nem indít fegyelmi ügyet a McLaren pilótája ellen a Monacói Nagydíj után adott háborgó nyilatkozata miatt.

Emlékezetes, hogy miután Lewis Hamilton a Monacói Nagydíjon előbb Felipe Massát majd Pastor Maldonadót is kiütötte és a mindkét eset miatt büntetést kapott, egy tévéinterjúban a pilótákat és a versenybírókat is nevetségesnek bélyegezte, sőt egy rosszízű tréfával arra utalt, hogy a stewardok a bőrszíne miatt büntetik mindig őt.

A később lenyugodott mclarenes bocsánatot kért a stewardoktól a kirohanás miatt, majd Twitteren mindkét pilótatársától is elnézést kért. A kifakadásból azonban így is nagyobb baj lehetett volna, hiszen a sportszabályzat szerint az F1 rossz hírének keltése büntethető, de Hamilton személyesen az FIA-elnökkel, Jean Todttal is rendezte az ügyet levélben.

“Felkérhettem volna a fegyelmi bizottságot, hogy foglalkozzanak a kérdéssel, de hivatalosan végül nem indítottuk el az ügyet, (Hamilton) az édesapjával együtt elment és bocsánatot kért a stewardoktól. Írt nekem, én írtam neki, de nem vertem nagydobra, ez csak rá és az FIA-ra tartozik. Talán jobb lett volna, ha fegyelmi ügy lesz belőle és eltiltják hat versenyre vagy ilyesmi, de részemről az ügy lezárva” – nyilatkozta Todt a brit Timesnak.

Todt hozzáállásának pikantériája, hogy a Hamilton által Monacóban kilökött mindkét versenyzőt fia, Nicolas Todt menedzseli, így talán az elfogultság látszatát is igyekezett elkerülni azzal, hogy nem ment neki a mclarenesnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik