Forma-1

F1: A csapatok elhalasztanák Bahreint

Brit sajtóértesülés szerint a csapatok szervezete, a FOTA levélben kérte a múlt héten októberre visszahelyezett Bahreini Nagydíj elhalasztását.

A brit Autosport értesülései szerint a Forma-1-es csapatok szervezete az elmúlt két napban megtárgyalta a múlt pénteken a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által október 30-ára ütemezett Bahreini Nagydíj kérdését és levélben fejtette ki álláspontját.

A lap úgy tudja, hogy az FIA-nak, a futamokat szervező Formula One Managementnek (FOM) és a bahreini nagydíj szervezőinek címzett dokumentumban a csapatok azt kérték, hogy az FIA törölje az októberi időpontról a versenyt és helyezze vissza oda az eredetileg is akkorra tervezett első Indiai Nagydíjat.

A csapatok álláspontja mögött hármas érvrendszer húzódhat: egyrészt logisztikai nehézségeket jelentene számukra a már lekötött indiai út átszervezése, Bahreinnel kapcsolatban a biztonságot tartják aggályosnak, harmadrészt pedig az FIA naptárbütykölése sem tetszik nekik, az ilyesmihez ugyanis elvileg a csapatok jóváhagyása is kellett volna.

Az Autosport azonban azt is hozzáteszi, hogy a FOTA – legalábbis látszólag – nem zárkózott el teljesen a Bahreini Nagydíj idei bepótlásától, egy későbbi időpontot lehetségesnek tartottak a levélben.

A FOTA a nagyközönség számára nem adott ki közleményt és az Autosportnak sem kívánta megerősíteni a levél létét, de a szervezet szóvivője azt mondta a lapnak, hogy “A megfelelő csatornákon keresztül megtettük a megfelelő lépéseket.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik