Forma-1

Perez csak a vizsgálatok után versenyezhet

A Monacóban nagy balesetet szenvedett pilóta hétfőn elhagyhatta a monacói kórházat, jelenleg családja körében
pihen Mexikóvárosban.

Sergio Pereznek Montrealban át kell esnie az FIA orvosi vizsgálatán ahhoz, hogy visszaülhessen a Sauber kormánya mögé. Balesetek után a kötelező orvosi vizsgálat az F1 biztonsági előírásainak részét képezi.

A rutinvizsgálatokat Gary Hartstein, az FIA hivatalos orvosa fogja elvégezni. A mexikói pilótának ezután teljesítenie kell az ún. menekülési tesztet is: versenykész állapotban, bekötött biztonsági övvel el kell foglalnia a pilótaülését, majd öt másodpercen belül el kell hagynia a cockpitet.

Perez a Monacói Nagydíj időmérő edzésén szenvedett súlyosnak látszó, de szerencsére csak könnyű sérülésekkel járó balesetet, amikor Sauberja az alagútból kijövet megcsúszott, nekiment a korlátnak, majd nagy sebességgel az első sikánnál felállított gumibáláknak rohant. A 21 éves pilóta nem vesztette el az eszméletét, de agyrázkódást, combzúzódást szenvedett a 60 G-vel (a pilóta súlyának hatvanszorosával) történt becsapódástól.

Az F1-es pilóták kérésére az FIA máris jelezte, hogy jövőre átépíttetik a monacói pályát. Megnövelik az első sikán bukóterét, úgy, hogy leszerelnek egy mentődarut, így hátrább kerülhet a gumikordon is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik