Forma-1

Hamilton kijátssza a rasszista kártyát?

Lewis Hamilton a Monacói Nagydíj után azzal viccelődött, hogy a versenybíróság azért büntette meg, mert színesbőrű. Később időbüntetést kapott.

Nem Lewis Hamilton futama volt a Sebastian Vettel győzelmével záruló Monacói Nagydíj, és akkor finomam foglamaztunk. A McLaren pilótája már az időmérő edzésen is büntetést kapott, és elvesztette 7. helyét, mert levágott egy siként, amit nem szabad.

A futamon aztán először Felipe Massa versenyét tette tönkre, hiszen olyan helyen próbálta megelőzni a Ferrari brazil versenyzőjét, ahol erre nem sok esély mutatkozott. Massának megrongálódott az utója, később kiesett. Hamilton bokszutca-áthajtásos büntetést kapott manővere miatt.

A Massával szembeni incidens:

A verseny későbbi szakaszában ismét gondoskodott arról Hamilton, hogy főszerepben legyen: Pastor Maldonadónak ment neki, a venezuelai pilóta az előkelő 6. helyen furikázott, egészen addig, amíg a brit kilökte.

Ezért kora este 20 másodperces időbüntetést kapott, amivel megtartotta 6. helyét. A futam után Hamilton elmondta, nem érzi magát bűnösnek, sőt, nevetségesnek tartja, hogy állandóan vele foglalkoznak, és nem az autóversenyzést segítik elő a versenybírók a döntéseikkel.

Egy riporteri kérdésre, miszerint mi lehet mindennek az oka, Hamilton nevetve azt felelte: “talán az, hogy fekete vagyok.” Nem lennénk meglepve, ha ezért a félmondatért egy másfajta büntetéssel is szembe kell néznie a pilótának.

A McLaren pilótájának nyilatkozata:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik