Forma-1

A Red Bull kockáztatott – bejött

A Monacói Forma-1-es Nagydíjon Sebastian Vettel első alkalommal győzött, de a kockás zászlóig hosszú volt az út.

Sebastian Vettel a futam után bevallotta, hogy az elrontott kerékcsere miatt választották azt a kockázatos taktikát, hogy több mint hatvan kört teljesítsen lágy abroncsokon.

„Az első bokszkiállást elszúrtuk, kockáztatnunk kellett. Tudtam, hogy csak akkor győzhetek, ha egy gumicserével teljesítem a versenyt. Alonsóval és Buttonnal nagyot csatáztam, de ha a baleset miatt nem jön be a biztonsági autó, aligha tudtam volna tartani Jensont. Mivel a piros zászlós időszakban lehetett kereket cserélni, utána már könnyebb volt a dolgom. Örülök, hogy Vitalij Petrov jól van” – nyilatkozta a futam után a világbajnoki címvédő.

Fernando Alonso végzett a második helyen. A spanyol pilóta jó eredménynek tartja a dobogós helyezést, de nem elégedett maradéktalanul.

„A piros zászló talán a győzelem elvesztését jelentette. Mielőtt a sajnálatos baleset miatt a futamot megszakították, nagy esélyem volt rá, hogy megelőzzem Vettelt, aki szenvedett az elhasznált gumikkal. Úgy voltam vele, hogy nincs vesztenivalóm az idei szezon eddigi eredményei után, megpróbálok nyerni, még akkor is, ha baleset lesz belőle. Mindenesetre ez a második hely sokat jelent nekünk, egy hete, Barcelonában másfél percet kaptunk Sebastiantól” – mondta Alonso.

A McLaren világbajnoka, Jenson Button kissé csalódott volt a Monacóban elért harmadik helye miatt: „Jó taktikát választattunk, az autó is jól működött, de balszerencsénk volt a piros zászlóval. Az eredménnyel nem vagyok maradéktalanul elégedett, viszont a futam nagyon élvezetes volt, főleg, amikor utol tudtam érni Sebastiant és Fernandót.”

A Red Bull német pilótája idén hat futamból ötöt megnyert, egyszer második lett, és hatalmas előnnyel, 58 ponttal előzi meg a második helyen álló Lewis Hamiltont.

A futamról készült tudósításunkat itt elolvashatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik