Forma-1

A monacói fekvőrendőr – az időmérő után

A Forma-1 Monacói Nagydíjának időmérő edzése és Sergio Perez balesete után Button és Webber hasonló véleményt fogalmazott meg a pályáról.

Jenson Button és Mark Webber a pályán ritkán vannak közös nevezőn, de most több dologban is egyetértettek a szombati időmérő edzés után, amelyet félbe kellett szakítani. Sergio Perez az alagút kijárata után rohant a gumifalba, és végül agyrázkódást, valamint a combjában  zúzódást szenvedett.

„Nagyon jó döntés volt, hogy Nico Rosberg balesete után az alagútból kivezető szakasz bukóteréről eltüntették a fekvőrendőröket, különben sokkal nagyobb baj történhetett volna” – hangzott egybe a két pilóta véleménye. “Ez a monacói pálya legveszélyesebb pontja, ezt a jövőben még jobban figyelembe kell venni a biztonság érdekében.”

A két versenyző egyetért abban, hogy az aerodinamikai újítások miatt az autók folyamatosan változó viselkedéséhez kell igazítani a pályákat is.

A 2003-ban ugyanezen a helyen kísértetiesen hasonló balesetet szenvedő Button egyrészt úgy érzi, sokat javult az alagút kijáratának biztonsága, másfelől azonban „még mindig van mit tenni”.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik