Forma-1

Hamilton kifakadt a Toro Rossóra

Lewis Hamilton, a McLaren istálló pilótája szerint a Toro Rosso vastagon benne volt abban, hogy nem ő nyert a Spanyol Nagydíjon.

A hétvégén rendezik a száguldó cirkusz monacói futamát, így már-már feledésbe merült a múlt hétvégi Spanyol Nagydíj, Lewis Hamilton azonban kiborította a bilit. A brit versenyző azt kifogásolta, hogy szerinte a Toro Rosso csapat gátolta őt abban, hogy felvegye a versenyt Sebastian Vettellel, ezért lett csak a második.

„Az autóik mindig úgy jöttek be elém, hogy nőtt a különbség köztem és Sebastian között, így már nem tudtam megelőzni. Őt elengedték, engem meg kanyarokon át feltartottak. Ha ez így folytatódik, büntetéseket kell kilátásba helyezni. Nem fogok panaszkodni, de a csapatnak már említettem a dolgot, ők kilincselnek majd a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA)” – mondta Lewis Hamilton.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint semmi kapcsolat nincs övéi és a Toro Rosso között: „A mi pilótáink is folyton panaszkodnak a Toro Rosso versenyzőire, úgy tűnik ők ilyenek.”

„Amikor az előző szezonban jött az a szabály, hogy semmilyen technikai információt nem oszthatunk meg egymással, az együttműködésünk megszűnt. Minden olyan állítás, mely szerint mi feltartunk autókat a Red Bull kedvéért abszurd” – ezek már a Toro Rosso szóvivőjének szavai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik