Forma-1

Az élre tör a Renault

Eric Boullier csapatvezető szerint, ha az autókkal nem lesz gond Monacóban, akkor pilótái megszorongatják az élmezőnyt.

A Renault szezonja nagyon jól indult, Ausztráliában Vitalij Petrov, Malajziában Nick Heidfeld fért oda a dobogó legalsó fokára. A folytatás már nem volt ilyen fényes, az orosz egy kilencedik és egy nyolcadik, a német egy hetedik, és egy nyolcadik helyet tud csak felmutatni, egyedül Törökországban tudtak egyszerre pontot szerezni.

Legutóbb a Spanyol Nagydíjon Heidfeld azért nagyot küzdött, az utolsó helyről hozta be nyolcadiknak a versenygépet, Petrov azonban épp lecsúszott a pontszerzésről, pedig az időmérőn fantasztikusat nyújtva a hatodik rajtkockát csípte meg. Épp ez az, ami Eric Boullier csapatvezető szerint bizakodásra adhat okot.

„Ha az autókkal nem lesz gond Monacóban, semmi akadályát nem látom, miért ne lehetnénk az élbolyban. Mindegyik utcai versenyen fontos, hogy az első helyek valamelyikéről indulhass, ez hatványozottan igaz erre a pályára. Ugyanakkor bízom benne, hogy a mi gépeink nagyon gyorsak lesznek. Vitalij idejére például nagyon rácsodálkoztunk Spanyolországban, a Q3-ban ugyanis úgy is felvette a versenyt az élmenőkkel, hogy volt egy pici rontása. Rá kellett jönnöm, hogy az autót olyanra terveztük, ami itt tud majd robbantani” – idézi Boulliert az autosport.com.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik