Forma-1

Webber: ez az én napom volt

A Red Bull ausztrál pilótája tudta, hogy házon belül dől majd el a pole-pozíció sorsa a Spanyol nagydíj szombati időmérőjén.

Amint arról már írtunk, Mark Webber véget vetett Sebastian Vettel időmérő edzéseken bemutatott uralmának, a szezon ötödik nagydíján ugyanis nem a címvédő indul az élről. Az ausztrál sajtótájékoztatón elmondta, tudta előre, hogy közte és csapattársa között dől el az első hely sorsa.

„Jól tettük – mint ahogyan sokan mások is –, hogy az első szakaszban kemény keverékű gumin mentünk ki. A Q3-ban futott köröm nagyon jól sikerült. Csak reménykedni tudtam abban, hogy én leszek a leggyorsabb és ez sikerült is. Nagy csatát vívtunk Sebbel (Vettel – a szerk.), a mai pedig az én napom volt.”

A Red Bull másik pilótája elismerte, hogy csapattársa jobb teljesítmény nyújtott szombaton és nem fogja a KERS hiányára második helyét.

„Nem lenne igazságos azt mondanom, hogy azért lett övé a pole, mert tudta használni a KERS-t. Egyszerűen jobb munkát végzett ma, ugyanakkor a KERS hiánya nem volt ideális az én szempontomból. Nem aggódom, a futamra szerintem rendben lesz. Kiemelném az aerodinamikával foglalkozó különítményünk, és a szerelőink munkáját, eleve nagyon gyorsak vagyunk, de futamról futamra jobbak vagyunk” – nyilatkozta Sebastian Vettel.

Lewis Hamilton kaparintotta meg a harmadik helyet, és ugyan közel egy másodpercet kapott Webbertől, abban bízik, hogy a McLaren partiban lesz a Red Bullal.

„Ugyan majdnem egy másodpercet vertek ránk, olyan keményen nyomjuk majd holnap a megóvott abroncsainkon, amennyire csak tudjuk. A korábbi futamokon közelebb voltunk hozzájuk és szerintem a versenyen sem lesz ekkora a különbség. A Forma-1 sosem volt híres arról, hogy a dolgok könnyen mennének, a Red Bull eddig jobb munkát végzett. Mi vagyunk a második leggyorsabb csapat a mezőnyben, remélem versenyben leszünk velük vasárnap.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik