Forma-1

Alonso 2016-ig a Ferrarinál marad

A Forma 1-es istálló a 2016-os szezon végéig meghosszabbította Fernando Alonso szerződését. A kétszeres világbajnok spanyol pilóta jelezte: az olasz csapattól szeretne visszavonulni.

Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke csütörtökön kijelentette: nagy örömmel tölti el, hogy sikerült megállapodniuk azzal a versenyzővel, aki a legkiélezettebb helyzetekben is bizonyította már, hogy győztes mentalitással rendelkezik.

“Fernando vezetéstechnikai és emberi képességei lehetővé teszik, hogy vezető szerepet töltsön be a Ferrari történetében, és remélem, hamarosan további győzelmeket szerez” – mondta az elnök.

A Renault-val 2005-ben és 2006-ban vb-t nyert pilóta hangsúlyozta: a Ferrari számára olyan, mintha a második családja lenne, ezért részéről természetes volt a szerződés meghosszabbítása, s nincs kétsége, hogy egy napon majd ettől a csapattól vonul vissza a Forma-1-ből.

A 29 éves Alonso az idei szezonban négy futam után az ötödik helyen áll a pilóták pontversenyében, míg a Ferrari harmadik a konstruktőrök között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik