Forma-1

A Force India kivár a Sutil-ügyben

A Force India még nem bünteti Adrian Sutilt, a súlyos testi sértéssel vádolt német pilóta indulhat Barcelonában.

A Force India nyilatkozatot adott ki arról, hogy kitart Adrian Sutil mellett. Az istálló felhívta a figyelmet arra, hogy ismerik a német versenyző és az őt súlyos testi sértés miatt feljelentő Eric Lux, a Renault F1-et birtokló Genii Capital egyik vezetője nyilatkozatait.

“Figyeljük az eseményeket, de egyelőre kitartunk a jelenlegi pilótafelállás mellett a hétvégi Spanyol Nagydíjon” – áll az indiai csapat kommünikéjében.

Még a Kínai Nagydíj zárópartiján, a sanghaji M1N1 bárban történt az eset, ahol ott volt több Forma-1-es pilóta, Sutilon kívül például Lewis Hamilton, Nico Rosberg és Fernando Alonso is.

Állítólag egy Lady GaGa-hasonmás produkciója közben történt az incidens Sutil és Lux között, utóbbi vérző nyakkal sietett el a helyszínről, amit kisvártatva Sutil is elhagyott.

A Force India pilótája tagadja, hogy megvágta volna Lux nyakát egy törött pezsgősüveggel, és bocsánatot kért a “baleset” miatt. A sértett jogi képviselője azt nyilatkozta, hogy mások is érintettek lehetnek az ügyben. A brit sajtó “mások” alatt Lewis Hamiltont sejti, aki jelen lehetett a veszekedésnél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik