Forma-1

A Ferrari tulajdonos lesz az F1-ben?

Egyre erősebbek azok a hírek, miszerint a Forma-1 versenysorozat új tulajdonosi kör kezébe kerülhet. Igaz, csak áttételesen, de vételi oldalon a Ferrari is érdekelt az üzletben.

A médiamogul Rupert Murdoch által tulajdonolt News Corporation és Európa egyik legnagyobb befektetési csoportja, az EXOR megerősítette, megvenné a Forma-1 többségi részvénycsomagját a CVC Capital Partnerstől. Hivatalos közleményük szerint: „Az EXOR és a News Corporation megerősíti, hogy a Forma-1 hosszú távú fejlesztését biztosító üzlet előkészítésére készül. A következő hetekben és hónapokban felkeressük a kisebb és nagyobb tulajdonrésszel bíró résztulajdonosokat.”

Az üzlet pikantériája, hogy az EXOR-t John Elkannon keresztül az Agnelli-család irányítja. John Elkann amúgy elnök-vezérigazgatója a Fiatnak is. A FIAT meg ugye anyacége a Ferrarinak…

A Forma-1 többségi részvénycsomagját 2006 óta birtokló CVC Capital Partners válasza nem késlekedett. A cég elismerte a megkeresést – “barátságos kísérletnek” nevezte a felvásárlási törekvéseket. Ugyanakkor közleményében kijelentette: egy esetleges vevőnek mindenképpen bizonyítani kell, hogy elsősorban a sport érdekeit tartják szem előtt – de az F1 jelenleg nem eladó.

Persze nem zörög a haraszt… Az F1 nagy üzlet. Rupert Murdoch, illetve az Agnelli-család pedig nem kispályások…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik