Forma-1

Jön a villanyautós F-1?

Vége a benzingőznek? A fülsiketítő F-1-futamokat felváltja a halk motorzümmögéses körözés? Nem tréfa, a jövőben mindez könnyen megeshet!

Az FIA elnöke, Jean Todt reményei szerint a villanyautós versenysorozatok akár már 2013-ban elindulhatnak. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) az Európai Unió felkérésére ugyanis egy tisztán villanymotor hajtású versenyautó-bajnokság indításán dolgozik – írja a vezess.hu. A tervek szerint a Forma-1-hez hasonló széria lenne a csúcskategória.

A gazdasági válság miatt az elmúlt években számos autógyár fordított hátat az autóversenyeknek, gyári csapatok finanszírozásának. Éppen ezért furcsa, hogy a Mitsubishi, amely szintén ebben az időszakban hagyta ott évtizedes sikereinek helyszínét, a Dakart, kacérkodik a tervezett elektromos formaautós sorozatba való visszatéréssel.

A japán cég elnöke, Maszuko Oszamu szerint komolyan megfontolnák részvételüket: “Nagyon érdekel minket a dolog. A dolgozóink szerint mindenképpen meg kellene próbálnunk. Az elektromos járművek fejlesztése sokkal olcsóbbnak tűnik, mint a robbanómotorosoké, és ez a közúti autók technológiai fejlesztéséhez is hozzájárulna. Azt mondják róla, hogy nem lelkesedem a motorsportokért, de az elektromos járművekkel mindenképp támogatnám!” – magyarázta a cégvezér.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik