Forma-1

Vettel: dominancia? Ugyan!

A Forma-1-es szezon első két futamát megnyerő címvédő szerint badarság lefutottnak tekinteni a bajnokságot.

Sebastian Vettel Ausztrália után Malajziában is a pódium legfelső fokára állhatott, az eddig megtett 114 kör során pedig csupán öt karika volt olyan, melyen nem ő állt az élen. Páran emiatt unalmasnak és lefutottnak tekintik a szezont, a Red Bull fiatal német versenyzője azonban a The Telegraphnak nyilatkozva elárulta, ő máshogy látja a dolgokat.

„Páran brutális dominanciáról beszélnek, közben pedig csak két futam ment le a tizenkilencből. Elég csak a tavalyi évet venni, Fernando Alonsót mindenki leírta, mégis ő volt a végső győzelemre a legesélyesebb az utolsó nagydíj előtt” – mondta Vettel, aki egyébként az elmúlt hat versenyből ötön is nyerni tudott.

Osztja riválisa véleményét Jenson Button is, a McLaren pilótája szerint ugyan nagy a német előnye, a wokingiak azonban futamról futamra közelebb kerülnek hozzá. Példaként azt hozta fel, hogy amennyiben Vettelnek nem sikerül pontot szereznie Kínában, míg ő az élen végez, úgy máris a világbajnoki pontlista élén találná magát.

Vettel egyébként, ha megnyerné a hétvégi nagydíjat, úgy olyan rajtot produkálna, amire legutóbb Michael Schumacher volt képes még 2004-ben, ő akkor őt győztes futammal kezdte a szezont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik