Forma-1

Alonso: versenyben van a Ferrari

A Ferrari spanyol versenyzője örül, hogy a Malajziai Nagydíjon meg tudták szorongatni a riválisokat.

Vasárnap a kockás zászló Felipe Massát az ötödik, Fernando Alonsót a hatodik helyen intette le, a végeredmény azonban csalóka, ugyanis a spanyol akár előrébb is végezhetett volna, azonban a futam 46. körében nekiment Lewis Hamilton hátsó kerekének, emiatt letörött az első szárnyából egy darab, a csere miatt esett hátrébb – az eset miatt egyébként mindketten 20 másodperces büntetést kaptak, a brit cikázás, Alonso balesetokozás miatt.

Az ibériai úgy értékelte a hétvégét, hogy nagyszerű eredményeket értek el, versenyben voltak a McLarenekkel és Mark Webberrel is, ez pedig már mosolyt csalt a scuderia tagjainak arcára. A Ferrari az időmérők során továbbra is szenved, ugyanakkor míg Melbourne-ben a versenyen is súlyos másodperceket kaptak a tűzpiros autók az élbolytól, addig Sepangban a futamra jelentősen feljavult a versenygép.

Alonso sikeresebb szereplésre számít a Kínai Nagydíjon bár hozzátette, egy hét alatt nem lehet túl sokat változtatni az autón, ugyanakkor a csapat valamennyi tagja nagy lelkesedéssel várja a következő állomást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik