Forma-1

Vettel: nem is lehetnék boldogabb

A Red Bull címvédője szerint a vasárnapi Malajziai Nagydíj hasonló volt az idénynyitó ausztrál versenyhez.

Ahogy arról már írtunk, Sebastian Vettel magabiztosan nyerte meg a szezon második futamát, így százszázalékos a száguldó cirkusz 2011-es idényében, a tabellán is tetemes az előnye. A német a futamot követően elárulta, sok hasonlóságot vélt felfedezni a Melbourne-is és a mostani nagydíj között.

„Például a gumijaink ugyanúgy elfogytak, mint Ausztráliában. Ugye senki nem akar elsőként kimenni a boxba kerékcserére, mert akkor az azt jelenti, hogy több kiállásod lehet a többieknél, ugyanakkor az ellenfelek egy új gumival lenyomhatnak téged. A rajtnál jól jöttem el, majd láttam a visszapillantóban valami feketét, egyből tudtam, hogy az egyik Lotus Renault az, azaz Lewis (Hamilton) lemaradt. Ő aztán feljött rám, nagyot küzdöttünk, aztán egyszer csak eltűnt, láttam, hogy Button követ, akkor tudtam, hogy meglehet a futamgyőzelem, főleg hogy csak pár kör volt vissza. Nagyon elégedett vagyok, szeretem amit csinálok, nem is lehetnék boldogabb” – értékelt Sebastian Vettel.

A második helyen célba érő Jenson Buttonnak is tetszett a vasárnap: „zavaros egy verseny volt az biztos, trükkösen kellett menni, nehogy elfogyjanak a gumik. Amikor feltettük a kemény keveréket, új életre kelt az autó, jobban tapadt így könnyebben tudtam irányítani, a sebességem is jobb lett. Élvezetes futam volt nagy csatákkal, a második hellyel pedig abszolút elégedett vagyok.”

Nick Heidfeld a nagyszerűen elkapott rajtját emelte ki: „fantasztikus volt, mindent megtettem amit tudtam, de Seb (Sebastian Vettel) sokkal gyorsabb volt, ugyan nem elégedetlenkedtem, mégiscsak a hatodik helyről indultam. Ez az első dobogós helyezésem a Lotus Renault-val, ez egy nagy lépés nekünk.”

Lewis Hamiltont (7.) és Fernando Alonsót (6.) egyébként a futam stewardjai behívatták magukhoz a verseny után, mivel a Ferrari spanyolja a 46. körben belehajtott riválisába, igaz az ibériai járt rosszabbul, akinek letörött az első szárnyából egy darab. Amennyiben a verseny végeredményét befolyásoló ítélet születne, természetesen beszámolunk róla.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik