Forma-1

Button higgadtságra int, Schumacher a gumikat dicséri

A pilóták szerint a mai gyakorlás után még nem derültek ki a valós erőviszonyok.

Az Ausztrál Nagydíj pénteki szabadedzéseivel megkezdődött az idei Forma-1-es szezon, a leggyorsabb kört futó Jenson Button szerint viszont még nem szabad messzemenő következtetéseket levonni az eredményekből. Szerinte ugyanakkor az mindenképpen érzékelhető, hogy a téli tesztekhez képest sokat fejlődött a McLaren.

Button úgy véli, elsősorban azt sikerült bizonyítani, hogy megbízható az autó, így a terveknek megfelelő időt tudtak a pályán tölteni. A 2009-es világbajnok elmondta, a nemrégiben végrehajtott változtatások is jót tettek a McLaren versenygépének, sokkal jobb lett a kezelhetőség.

Lewis Hamilton is megjegyezte, sokat fejlődött az autó a téli tesztek óta, ráadásul a Pirelli gumik sem koptak el olyan hamar, mint ahogy arra számítani lehetett.

Fernando Alonso mindkét szabadedzésen a harmadik helyen végzett, de szerintem sem rajzolódott még ki, hogy ki mennyire erős valójában. Azt azonban elmondta, holnap kemény csata várható majd a minél jobb rajtpozíciókért, mert több csapat is gyorsnak tűnik.

A világbajnoki címvédő Sebastian Vettel elégedett a mai teljesítményével, elmondása szerint egyedül a váltakozó időjárás zavart be a tervezett programjuk végrehajtásába. Michael Schumachernek szintén pozitívak az eddigi tapasztalatai, főleg a gumikat dicsérte, szerinte azok nagyon jól működtek a melbourne-i versenypályán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik