Forma-1

Hamilton a legjobb lenne

A McLaren brit pilótája be akarja bizonyítani, hogy ő generációja legjobbja, világbajnoki címek sorát gyűjtené be.

Szerencsére már nem kell sokat várni arra, hogy elrajtoljon a száguldó cirkusz 2011-es szezonja, jövő vasárnap Melbourne-ben állnak rajthoz a versenyzők. Ilyenkor boldog-boldogtalan nyilatkozik a világbajnokságot és az esélyeket illetően, vasárnap pedig Lewis Hamiltonnal volt a tele a brit sajtó.

A McLaren pilótája elárulta, sorra szeretné nyerni a világbajnoki trófeákat, mivel nem azért van ott a Forma-1-ben, hogy megelégedjen egy vb-címmel. Mint fogalmazott, generációja legsikeresebb versenyzője akar lenni. Hozzátette, nem érzi azt, hogy most bárki a legjobbnak nevezhetné őt, így van még mit tennie.

A 26 esztendős Lewis Hamilton 2007-ben debütált a sorozatban és rögvest a bajnoki címért küzdött, melyet 2008-ban meg is kaparintott, ezzel minden idők legfiatalabb világbajnoka volt egészen tavalyig, amikor is Sebastian Vettelé lett ez a megtiszteltetés. A McLaren története során ugyan volt már zökkenőmentesebb előszezonja is a csapatnak, Hamilton szerint az istálló tradíciói megkövetelik, hogy esélyesek legyenek a végső győzelemre a szezonban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik