Forma-1

Elmarad a bahreini idénynyitó Forma-1-es nagydíj

A forrongó arab államban a futam szervezői nem vállalják a kockázatokat, bejelentették, törlik a hétvégét.

Szalman bin Hamad al-Kalifa, az ország trónörököse telefonon értesítette Bernie Ecclestone-t, az F1 elsőszámú irányítóját arról, hogy elmarad a verseny.

Ecclestone kifejezte reményét, hogy a bahreini GP, amely 2004 óta szerepel a száguldó cirkusz programjában, mielőbb visszatér és újra rendezhetnek versenyt a szahíri pályán.

Egyelőre nincs hír arról, hogy pótolják-e valamikor az év folyamán az eredetileg húsz versenyből álló vb első futamát; az idénynyitó viadal így március 27-én lesz Melbourne-ben, és a november 27-én esedékes brazil GP-vel ér véget a sorozat.

A herceg rögzítette, hogy a futam törlésének köszönhetően az ország állampolgárai a nemzeti párbeszéd kialakítására fókuszálhatnak.

A futamot március 13-án rendezték volna, a hétvége pedig 11-én indult volna. Bernie Ecclestone, a Forma-1 legfőbb irányítója korábban azt nyilatkozta, nem kerül be arra a hétvégére új helyszín, esetleg év közben pótolhatják az első megmérettetést.

Bahrein fővárosában múlt hétfőn robbant ki a politikai és szociális reformokat követelő síiták tüntetése. El-Manáma központját az ellenzék tartja ellenőrzés alatt.

Ez az első eset, hogy politikai okokból törölni kell egy futamot a Forma-1-ben.

AJÁNLOTT LINK:

Elmarad a Bahreini Nagydíj (uk.eurosport.yahoo.com)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik