Forma-1

Kubicát mesterséges kómában tartják

Navigátora döbbenten számolt be Robert Kubica Forma-1-es pilóta vasárnapi súlyos ralibalesetéről.

A 26 esztendős Kubica a Ronde di Andora elnevezésű viadalon, Genova közelében egy Skoda Fabiát vezetve a cél felé tartott, majd letért az útról és nagy sebességgel egy templom falának ütközött, majd egy szalagkorláthoz csapódott. A tűzoltók szabadítottak ki a kocsiból, a segédpilóta Jacub Gerber sértetlen maradt.

“Tudtuk, hogy csúszni fog az aszfalt a nedvesség miatt, felkészültünk rá” – elevenítette fel a történteket a navigátor. – “Az volt a gond, hogy a szalagkorlát egy darabon megszakadt, és miután nekivágódtunk az egyiknek, utána a másik szabályszerűen felnyársalta a kocsit. Hihetetlenül abszurd helyzet volt.”

A lengyel pilóta szülei még vasárnap elutaztak Krakkóból Olaszországba, a Renault istállóból társa, Vitalij Petrov és Eric Boullier csapatfőnök hétfőn érkezik.

A ferraris Fernando Alonso még a baleset napján meglátogatta barátját a kórházban, Jenson Button pedig egy közösségi oldalon kívánt mielőbbi gyógyulást a “szörnyű hír hallatán”.

Mario Theissen, a BMW sportigazgatója – Kubica korábbi főnöke – ugyancsak megrendülten nyilatkozott:

“Valamennyiünket mélyen lesújtott ez a hír. Nagy sikereket értünk el együtt, legnagyobb diadalunk a montreali duplázás volt 2008-ban. Egy évvel korábban ugyanott együtt éltünk át sokkoló perceket, amikor ájultan húzták ki a falnak csapódott roncsból.”

Nick Heidfeld és Timo Glock is az interneten tette közzé jókívánságait.

Kubica autója 3:20-tól, már összetört állapotban látható az alábbi felvételen:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik