Forma-1

Vettel a Mercedesről és a Ferrariról álmodik

Sebastian Vettel azt mondta: a távoli jövőben el tudja képzelni magát a Mercedes vagy a Ferrari egyik versenyautójában.

A 23 éves német pilóta, aki múlt vasárnap, Abu-Dzabiban az autós gyorsasági világbajnokság történetének legfiatalabb vb-elsője lett, a Bild című lap pénteki számában közölt nyilatkozatában elárulta: honfitársa, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher sokat mesélt neki arról, milyen is az olasz, illetve német istállóhoz tartozni.

“Elmondta, hogy milyen különleges pillanatokat élt át, amikor a Ferrari és a Mercedes versenyzője volt. Mindkét márka az F1 múltja, jelene és természetesen jövője – fogalmazott Vettel. – A Mercedes és a Ferrari minden pilóta álma, de az, hogy valakinek lehetősége adódik-e ezekben az autókban versenyezni, sok mindentől függ. Mindennek stimmelnie kell, a mítosz egyedül nem elég.”

A friss világbajnok ugyanakkor hozzátette: számára ez a két istálló csak a távoli jövőt jelentheti, most arra összpontosít, hogy a következő szezonban megvédjék címeiket a Red Bull-lal.

Vettel jelenleg is Abu-Dzabiban tartózkodik, ahol az új Pirelli-gumikat teszteli, majd vasárnap, egy héttel diadala után szülővárosában, Heppenheimban rendeznek nagy ünnepséget a tiszteletére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik