Forma-1

Megkezdődött a Pirelli hivatalos tesztelése

Pénteken és szombaton mind a tizenkét Forma-1-ben szereplő csapat kipróbálhatja a jövő évi gumikat.

Még csak a múlt vasárnap ért véget a száguldó cirkusz idei versenysorozata, mint ismert, Abu-Dzabiban Sebastian Vettel harcolta ki a világbajnoki címet, így a sportág történetében ő ért fel legfiatalabban a csúcsra.

A pilóták most újfent az Egyesült Arab Emirátusok második legnagyobb városában vannak, pénteken ugyanis megkezdődött a jövő évre gyártott Pirelli-abroncsok hivatalos tesztelése, a csapatoknak nyolca garnitúra gumi áll rendelkezésére. A Toro Rosso spanyolja, Jaime Alguersuari volt az első, aki az új gumikon hasíthatott.

Az idei Forma-1-es autókra még csak most került fel első ízben a Pirelli, eddig a 2009-es Toyota szolgált a tesztek alapjául szolgáló tesztautónak.

Az autosport.com értesülései szerint pénteken az alábbi pilóták tesztelik a Pirellit:
Gary Paffett (McLaren), Nico Rosberg (Mercedes), Sebastian Vettel (Red Bull), Felipe Massa (Ferrari), Rubens Barrichello (Williams), Robert Kubica (Renault), Adrian Sutil/Paul di Resta (Force India), Jaime Alguersuari (Scuderia Toro Rosso), Heikki Kovalainen (Lotus), Pastor Maldonado (HRT), Kamui Kobayashi/Sergio Perez (Sauber) és Timo Glock (Virgin).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik