Forma-1

Petrov: majdnem elengedtem Alonsót

A Renault orosz pilótájának fejében egy pillanatra megfordult a gondolat, hogy maga elé engedi a spanyolt.

Vitalij Petrov, a Renault orosz pilótája azt mondta, megfordult a fejében, hogy maga elé engedi a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonsót (Ferrari) a vasárnapi Abu-Dzabi Nagydíjon, a Forma-1-es világbajnokság utolsó futamán.

“Egy pillanatig arra gondoltam, hogy engedjem előzni, aztán gyorsan letettem erről” – nyilatkozta a Petrov a Szport Ekszpressz című sportnapilapnak. “Aztán eszembe jutott a 2008-as vb utolsó versenye, amikor Vettel (Sebastian) volt hasonló helyzetben. Ő sem engedte maga elé a későbbi világbajnok Hamiltont (Lewis), s csak egy később történt másik előzés segítette a vb-címhez. Egy biztos: Vettel nem engedte el a britet.”

Az orosz versenyző, aki az idén debütált a száguldó cirkuszban, elmondta, hogy a pálya amúgy sem kedvez az előzéseknek.

“Más pályán Alonso biztosan elém került volna, hiszen sokkal gyorsabb, de csak egyszer próbálkozott, azt pedig kivédtem.”

A vasárnapi Abu-Dzabi GP-n a német Sebastian Vettel – többek között – Petrovnak is “köszönheti” a diadalát, mert a ferraris pilóta a verseny java részén át képtelen volt megelőzni az oroszt, így lelassult, végeredményben a hetedik lett, s így csak a második lett a végelszámolásnál. Alonso a leintést követően egyébként rendkívül sportszerűtlen módon “be is mutatott” orosz vetélytársának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik