Forma-1

Vettel indul a pole pozícióból

Az utolsó idei Forma-1-es futamon a Red Bull német pilótája indul a legkedvezőbb helyzetből, de Alonso a harmadik.

Ha akartak volna se tudtak volna unalmas időmérőt rendezni az arab szervezők, ugyanis az utolsó idei Forma-1-es futam kvalifikációjáról volt szó, mellesleg még négyes is esélyesek a vb-cím megszerzésére.

A Q1-ben éppen ők, azaz Alonso, Webber, Vettel és Hamilton domináltak, közülük a ferraris volt a leggyorsabb. A 10 perc végén Nico Rosberg befurakodott közéjük, második lett. Kiesett Buemi, Di Grassi, Kilen, Kovalainen, Glock, Trulli és Senna.

A második etapban sokáig Button vezetett, később Vettel megelőzte. Kiesett az utolsó kör előtt Algersuari, Liuzzi, Kobajasi, Sutil, Heidfeld, Kubica és a múlt héten az edzésen diadalmaskodó Hülkenberg. Meglepetésre Rosberg ismét bejött az első négybe, a harmadik lett, mellette Petrov szereplése volt üdítő.

Hamilton és Button alaposan odatette magát a Q3-ban, Alonso nehezen találta a ritmust. Két és fél perccel a vége előtt Vettel nagy időt autózva átvette a vezetést.

Az utolsó másodpercekben nem változott az állás, csak annyiban, hogy Alonso végül megelőzte Buttont, és a harmadik helyről indulhat.

A futam vasárnap 14 órakor rajtol.

Az Abu Dzabi edzés végeredménye:

1. Sebastian Vettel
2. Lewis Hamilton
3. Fernando Alonso
4. Jenson Button
5. Mark Webber
6. Felipe Massa
7. Rubens Barrichello
8. Michael Schumacher
9. Nico Rosberg
10. Vitalij Petrov

A vb-pontversenyek állása a 18. futam után:

1. Fernando Alonso 246 pont
2. Mark Webber 238 pont
3. Sebastian Vettel 231 pont
4. Lewis Hamilton 222 pont
5. Jenson Button 199 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik