Forma-1

Mindenki eltökélt Abu-Dzabi előtt

A Forma-1-es mezőny vasárnap avat világbajnokot az utolsó, tizenkilencedik futamon, a Yas Marina-i pályán.

A ferraris Fernando Alonso nyolc ponttal vezet az ausztrál Mark Webber (Red Bull) és 15-tel a német Sebastian Vettel (Red Bull) előtt. A negyedik Lewis Hamiltonnak (McLaren) már csak matematikai esélye van a vb-címre, hiszen 24 pontos lemaradásban van Alonsóval szemben.

Az elsőszámú esélyes, Alonso kinyilvánította, hogy különösebben nem érdekli, ki győz, ha ő lesz a második, ugyanis ebben az esetben is az övé a vb-cím.

“Nagyon keményen kell készülnünk, mert elég a legapróbb hiba, és máris oda a dicsőség – nyilatkozta a spanyol. – Minden megtörténhet. Hiába, ilyen a Forma-1, és ez a szép benne.”

Dietrich Mateschitz, a Red Bull tulajdonosa sietett kijelenteni, hogy nem lesz csapatutasítás Vettel és Webber helyezésének eldöntésére. “Egy becsületesen kiharcolt második hely többet ér a becstelen elsőnél” – nyilatkozta a sportvezető.

“Majd meglátjuk, milyen helyzet alakul ki a versenyen – fogalmazott Vettel, aki nem zárta ki, hogy adott helyzetben segítene Webbernek. – Úgy vélem, mindketten tudjuk, hogyan kell viselkednünk” – tette hozzá sejtelmesen.

Webbert viszont elsősorban a győzelem érdekli: “Nyomni fogom, ahogy a csövön kifér” – ígérte.

“Az utolsó pillanatig harcolni fogok a győzelemért, hiszen a vb-sorozatnak, akkor van vége, ha leintik a futamot – fogalmazott Hamilton. – Voltam hasonló helyzetben, s előfordult, hogy már emelték a kockás zászlót, amikor mellém szegődött a szerencse.”

A futam helyi idő szerint 17, magyar idő szerint 14 órakor kezdődik. A végére már sötét lesz a pályán. Kérdés, ez mennyire zavarja majd II. János Károly spanyol királyt, aki a helyszínen tekinti meg a versenyt…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik