Forma-1

Nem lesz csapatutasítás a Red Bullnál

Christian Horner, a "szárnyasok" csapatfőnöke bízik a versenyzőiben, és azt mondja, nem lesz egyhangú döntés Abu-Dzabiban.

Sebastian Vettel nyerte meg a Forma-1-es Brazil Nagydíjat Mark Webber és Fernando Alonso előtt. Ez azt jelenti, hogy a ferraris nyolc pont előnnyel vezet az ausztrál pilóta előtt a világbajnoki tabellán, egy futammal a vége előtt. Csokorba gyűjtöttük az érdekeltek nyilatkozatait.

Jenson Button, aki kiszállt a vb-címért folyó küzdelemből az ESPN-nek így vélekedett a futamról: “Boldog vagyok, mert egy remek futamot hagyhatok magam mögött. Voltak remek előzéseim, a taktika jó volt, a csapat nagyon jól dolgozott. Lewis még megnyerheti a világbajnoki címet, bár kétségtelen, hogy nagyon nehéz a helyzete. Nekem már nincs esélyem, ezért ugyanúgy állok a záró futamhoz, mint ehhez: megpróbálom a lehető legjobban élvezni.”

Lewis Hamilton szintén a Doncaster Free Press-nek: “Még versenyben vagyok a világbajnoki címért, igaz, 24 ponttal vagyok lemaradva. Ez azt jelenti, már nincs veszítenivalóm. Abu-Dzabibanmindent megteszek, hogy az első helyen fussak be, a többi már nem rajtam múlik. Soha nem adjuk fel, ahogy korábban sem, és láttuk már csodákat a Forma-1-ben. Nekem most erre is szükségem van.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a csapatvilágbajnoki címről: “Hihetetlen, ami történt. Fantasztikus látni azoknak a srácoknak az arcát, akik éjt nappallá téve dolgoztak,mindent háttérbe szorítottak a sikereinkért az elmúlt időszakban. Egy álom valósággá vált.

Horner kitért az évadzáró futamra is a formula-one-speedtv.com oldalnak válaszolva: “Nem lesz csapatutasítás az utolsó futamon. A pilóták tudják, hogy mi a helyes döntés és azt is, hogy szükségük van egymásra. Biztos vagyok benne, hogy mindent meg fognak tenni a csapat érdekében. Mindketten esélyesek a vb-címre. Mögöttük álltunk egész évben, és a hétvégén is mögöttünk állunk majd”

Fernando Alonso a planet-f1.com oldalnak: “Semmit nem számít, ki nyeri a futamot, ha én leszek a második. Ennek ellenére a célunk az, hogy megszerezzem szombaton a pole pozíciót, vasárnap pedig győzzek.”

Sebastian Vettel nyilatkozata a motorsport.fanhouse.com oldalon: “Hihetetlen nap a mai. Jól sikerült a rajtom, ez mindent meghatározott. Láttam, hogy van elég helyen Nico mellett, és sikerült hamar túljutnom rajta. Nagyon nehéz ez a szezon számunkra. Sok embert meg kellett győznünk, hogy képesek vagyunk a csúcsra jutni, most sikerült nekik bizonyítanunk.”

Mark Webber ugyanitt: “Továbbra is versenyben vagyunk a világbajnoki címért.”

Az ausztrál tehát lakonikus nyugalommal fogadta a fejleményeket.

A világbajnoki pontverseny állása:

1. Fernando Alonso (Ferrari) 246 pont
2. Mark Webber (Red Bull) 238 pont
3. Sebastian Vettel (Red Bull) 231 pont
4. Lewis Hamilton (McLaren) 222 pont

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik