Forma-1

Hülkenberg: ezért vagyok itt

A Brazil Nagydíj időmérőjén a pole pozíciót megszerző német versenyző elmondása szerint egy álma vált valóra.

Ahogy arról már írtunk, Nico Hülkenberg szerezte meg az eslő rajtkockát Interlagosban, miután a harmadik kvalifikációs szakaszban remekül választotta meg taktikáját.

Az újonc pilóta gyakorlatilag leiskolázta a mezőnyt, a második Sebastian Vettel bő egy másodpercet kapott honfitársától.

„Történelmi pillanat ez a számomra, egy álmom vált valóra. Egyszerűen még alig akarom elhinni, hogy megszereztem életem első pole pozícióját a Forma-1-ben, ráadásul olyan pályán, ahol most versenyzek először. Nagyon köszönöm az egész csapatnak azt a nagyszerű munkát, ami lehetővé tette számomra ezt a sikert. A mérnökök remekül felkészítették az autómat. A lehető legjobb időben váltottunk át a slick gumikra, és még akkor is hajtottam a pályán, amikor már az első helyen álltam a Q3-ban. Végig vigyáztam, hogy kerüljem a nedves helyeket, és a pálya száraz részén mentem. Ezért jöttem ide, hisz legalább olyan sikeres akarok lenni, mint azokban a szériákban, ahol bajnoki címet szereztem korábban. Mindenem remeg, nem tudom meddig tart ez az érzés. Szeretném minél tovább kiélvezni ezt a sikert, és bízom abban, hogy még sokáig versenyezhetek a Forma-1-ben. Egyet ígérhetek: ugyan nem akarok belekavarni a világbajnoki címért küzdők versenyébe, ám mindenképpen a lehető legjobb eredményt szeretném elérni a futamon. Odalépek a rajtnál, aztán majd kiderül, mire leszek képes.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik