Forma-1

Nem eladó a Toro Rosso

Ezt a Red Bull milliárdos tulajdonosa, az osztrák Dietrich Mateschitz jelentette ki.

Ugyan a jelenlegi világbajnokságon a nagyobb figyelem a Red Bull Racingre szegeződik, ez azonban érthető, ugyanis Sebastian Vettel és Mark Webber is versenyben van még a világbajnoki címért.

Mateschitz ugyanakkor a Der Spiegelnek elmondta, ettől még ugyanúgy a szervezet része a farmcsapat, a Toro Rosso és megjelenhet a sajtóban bármi, az italgyártó cég nem kívánja eladni az istállót. A mogul hozzátette, a Toro Rosso továbbra is jó lesz arra, hogy az újonc pilótákat élesben tesztelhessék.

Dietrich Mateschitz ezzel Mark Jenkins üzleti stratégiával foglalkozó professzornak üzent, aki azt találta mondani a közelmúltban, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben luxus a Red Bullnak két csapatot is működtetnie, így szerinte a cég túlad a Toro Rossón.

A kisebbik Red Bull-csapat egyébként eddig 11 pontot szerzett a 2010-es Forma-1-es szezonban, ezzel csak a pont nélkül álló újoncokat előzi meg, míg az előtte álló BMW Sauber-Ferrari 32 pontot ver a Toro Rossóra. Sebastian Buemi nyolc, Jaime alguersuari három egységet szorgoskodott eddig össze, a csapat legjobb eredménye pedig egy 8. hely, amit a svájci szállított Kanadában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik