Forma-1

Webber ki akarta ütni az ellenfeleket

Gerhard Berger, korábbi Forma-1-es pilóta szerint az ausztrál Alonsót és Hamiltont akarta kiejteni vasárnap.

Fernando Alonso nyerte a kaotikus Koreai Nagydíjat, a spanyolt Fortuna is a kegyeibe fogadta, ugyanis előbb a világbajnoki ponttáblázatot vezető Mark Webber csúszott meg és hajtott a falnak, majd a verseny vége előtt Sebastian Vettel motorja füstölt el, így a két Red Bull pontok nélkül zárt.

Az ausztrál már a futam elején kiállni kényszerült, ráadásul magával rántotta Nico Rosberget is, mivel a pályán keresztbe guruló autójával épp telibe trafálta a németet.

„Nem értem, miért nem fékezett. Őrültség volt keresztbe állni a pályán” – írta Rosberg az egyik közösségi portálon.

A korábbi Forma-1-es versenyző, a pályafutása során tíz futamot nyerő Gerhard Berger szerint ugyanakkor ki akarta ütni riválisait, Fernando Alonsót és Lewis Hamiltont a versenyből, ezért fordult be keresztbe.

„Megállíthatta volna az autót. Kiütötte Rosberget, de ez csak az egyik rossz, Hamiltonra és Alonsóra fájt a foga. Csak erre tudok következtetni, tudta, hogy kiesett, neki véget ért a futam, azt akarta, hogy többieknek is vége legyen. Láthatóan nem blokkoltak a kerekek, persze fékhibája is lehetett, de nem gondolom, hogy valóban az lett volna neki.”

Mark Webber a futam után úgy nyilatkozott, saját hibájából esett ki Koreában.

Idézzük fel a jelenetsort:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik