Forma-1

Alonso megnyerte a kaotikus Koreai Nagydíjat

Mindkét Red Bull kiesett a vasárnapi esős futamon. Továbbra is éles a világbajnoki sorozat.

Másfél órás várakozás után indult el élesben az első Forma 1-es Koreai Nagydíj. A vasárnapi rajt először 10 perces késéssel indult, de csak a biztonsági autó mögött haladtak a versenyzők.

A pályán ugyanis esett az eső, ez pedig veszélyessé tette volna a versenyzést. A futamot ellenőrőző versenybíróság a negyedik “safety caros” kör után a piros zászló lengetése mellett lefújta a futamot.

Ettől a pillanattól izgatott várakozással telt a következő egy és negyed óra. Nem tudtak dönteni az illetékesek, vagy várták, hogy enyhébb legyen az esőzés. Végül 85 perc után a safety car mellett ismét elindult a mezőny. Vettel és Webber vezette a mezőnyt.

A biztonság autó négy kör után kijött a pályáról, és elkezdődött az igazi verseny. Az csak két körig tartott Mark Webbernek, aki megcsúszott a rázókövön, és Rosberget is magával rántva kicsúszott, mindketten feladni kényszerültek a viadalt.

Az akkor még vb-éllovas Webber balesete:

A vezetést Vettel vette át így, Alonso, Hamilton, Massa, Button, Schumacher volt a további sorrend – természetesen a biztonsági autó mögött, hiszen a baleset miatt újra beküldték azt.

Az 55 körös verseny 24. körében ismét elindult a verseny a safety car kiállásával. Nyolc kört tudtak így megtenni, ugyanis Buemi kiesése is a biztonsági autó beállítását eredményezte. A Toro Rosso pilótája egy megcsúszás után törte össze a kocsiját, miután ütközött Glockkal.

A 42. körben Petrov csúszott ki a pályáról, szerencsére csak a Renault-t törte össze csúnyán.

A nagy dráma a 45. körben következett be, az élen haladó Sebastian Vettel autója elfüstölt. Alonso vette át a vezetést, mögötte Hamilton, Massa, Schumacher volt a sorrend.

Az állás ezt követően már nem változott, a pilóták esti sötétségben értek célba. Így a Ferrari pilótája átvette a vezetést az összetettben.

A Koreai Nagydíj végeredménye:

1. Fernando Alonso (Ferrari)
2. Lewis Hamilton (McLaren)
3. Felipe Massa (Ferrari)

4. Michael Schumacher (Mercedes)
5. Robert Kubica (Renault)
6. Vitantonio Liuzzi (Force India)
7. Rubens Barrichello (Williams)
8. Kamui Kobajasi (Sauber)
9. Nick Heidfeld (Sauber)
10. Nico Hülkenberg (Williams)
11. Jaemi Algerusari (Toro Rosso)
12. Jenson Button (McLaren)
13. Heiki Kovalainen (Lotus)
14. Bruno Senna (Virgin)
15. Yamamoto (Virgin)

A világbajnoki pontverseny állása:

1. Fernando Alonso 231 pont
2. Mark Webber 220 pont
3. Lewis Hamilton 210 pont

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik