Forma-1

Rosberg örül, hogy lenyomja Schumit

A Mercedes 25 éves versenyzője reméli, hogy jövőre esélyessé lép elő a csapat.

Nico Rosberg jelenleg a hetedik, míg Michael Schumacher a kilencedik a világbajnoki ponttáblázaton, ugyanakkor a fiatalabbik német pontok tekintetében 122-54-re vezet csapattársával szemben három futammal a vége előtt. A 25 éves pilóta szállította a csapat szezonbeli három dobogós helyezését is.

„Ez egy kétoldalú szezon: először is örülök, hogy a csapattársammal folytatott versenyben én bizonyulok jobbnak, ugyanakkor ha a világbajnokságot nézem, akkor azt kell mondjam kicsit többet reméltem. Elsőre azt hittem Jenson Button lesz a csapattársam, aztán megtudtam, hogy Michael Schumacher lesz, aminek nagyon örültem, pedig nem ismertem személyesen. Csak annyit tudtam, hogy jó kapcsolatot ápol Ross Brawnnal, így nem tudtam mire számítsak, de minden a legjobban alakult” mondta az el Autosportnak idei tapasztalatait a német pilóta, aki arra a kérdésre, hogy a Mercedes ott lesz-e a jövő évi topcsapatok közt azt felelte, nehéz ügy lesz, de sok munkával teljesíthető.

„Ha lenne egy autóm, amivel versenyeket nyerhetnék, akkor nem elégednék meg azzal, hogy csak egyszer állhatok a dobogó legfelső fokára. Végig harcban szeretnék lenni a világbajnoki címért, ez minden autóversenyző álma, hogy megnyerje a Forma-1-et.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik