Forma-1

Alonso nem aggódik a Ferrari lassúsága miatt

A péntek negyedik leggyorsabb idejét autózó spanyol versenyző amondó, nem kell messzemenő következtetéseket levonni a szabadedzésből.

Fernando Alonso a Japán Nagydíj első szabadedzésén csak a 13. volt, a másodikban azonban javított, a negyedik legjobb időt futotta, ugyanakkor kétségbeejtő adat az olasz istálló számára, hogy Sebastian Vettel bő 8 tizedmásodpercet vert a spanyolra.

„Biztos vagyok benne, hogy a szombati időmérőn már jobbak leszünk. Szombaton már minden felkerül az autóra, a legjob alkatrészek, a legjobb beállítások és társaik, úgyhogy ennél csak jobb jöhet. Nem ért meglepetés, tudtuk, hogy a hátralévő négy futamból ez fekszik a legjobban a Red Bullnak, gyorsak is voltak, de ahogy korábban már hangoztattam, ha nyomás alatt tartjuk őket, bármi megtörténhet” – közölte angyali nyugalommal Fernando Alonso a szabaedzéseket követően.

A kétszeres világbajnok hozzátette, amennyiben az előre jósolt eső valóban megérkezik, úgy mindenki nehéz nap elé néz, majd külön kiemelte, hogy ezt szerinte a Mercedes, a Renault és a Williams tudja a saját javára fordítani.

A 29 éves Alonso jelenleg a második a világbajnoki ponttáblázaton Mark Webber mögött, 11 pont a hátránya. A konstruktőrök versenyében a Red Bull áll az élen, második a McLaren, a Ferrari pedig a harmadik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik