Forma-1

Hülkenberg a szimulátorba költözött

A Williams istálló fiatal német pilótája még nem járt a japán pályán, de pontszerzésben reménykedik.

Nico Hülkenberg az eddigi tizenöt futamból ötön érkezett be pontszerzőként, legjobb eredménye egy hatodik hely, mely épp hazánkban jött össze neki.

A versenyző elmondta, még sosem versenyzett Japánban, de amiket hallomásból megtudott, azok alapján úgy gondolja, hogy a pálya feküdni fog neki.

„Eddig még sosem versenyeztem Japánban, de amiket hallottam a szuzukai ringről, azok alapján nagyon várom már a hétvégét. Szeretném folytatni a jó szereplésemet, így a szingapúri futamhoz hasonlóan ezúttal is egy szimulátorban töltöttem időm nagy részét, hogy legalább ennek segítségével megismerkedhessek a szuzukai ringgel. Némi túlzással azt is mondhatnám, lassan egy szimulátorban lakom. Az adatokat még a gyárban kielemeztük a mérnökökkel, és úgy érzem, sikerült megfelelően felkészülnöm a futamra. Most már én is megkapom az új diffúzort, és úgy vélem, ennek segítségével még gyorsabb lehetek. Természetesen csak a pénteki szabadedzéseket követően kaphatunk képet arról, vajon hol tartunk, mi az amin változtatnunk kell. Már alig várom, hogy elkezdődjön a munka, hisz abban bízom, hogy újabb pontokat szerezhetek a csapat számára“ – mondta a fiatal német pilóta.

A Forma-1 idei szezonjából még négy futam (Japán, Dél-Korea, Brazília, Abu Dhabi) van hátra, igaz a Korei Nagydíj sorsa még erősen kérdéses.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik