Forma-1

Barrichello megint jól ment

A Williams pilótái ezúttal is bizonyították, jó úton haladnak, a brazil sokáig Webberrel csatázott.

Ugyan a világbajnoki cím szempontjából fontosabb esemény volt Alonso győzelme, a két Red Bull donogós helyezése, valamint Lewis Hamilton kiesése, több figyelemreméltó teljesítmény is akadt a hétvégi Szingapúri Nagydíjon.

Timo Glock sokáig remekül autózott a Virginnel, Kubica a futam végefelé három autót is megelőzött friss gumijaival, Kovalainen a finnek hidegvérével oltotta el saját kigyulladt autóját, a két Williams pedig ismét stabilan versenyzett.

Rubens Barrichello végül a 6. helyet szerezte meg, a futam előtt megbüntetett, majd a 17. helyről induló Hülkenberg pedig – egy újabb büntetést is elviselve a 10., pontszerző helyen végzett.

A brazil pilóta jó ideig feltartotta Mark Webbert, pontosabban tartotta vele a lépést, az ausztrál nem tudta megelőzni. Két safety car-periódus sem “mentette meg” attól, hogy pontot szerezzen, mégfhozzá nem is egyet. A veterán pilóta ezzel a teljesítményével immár lőtávolon belülre ért az egyéni pontversenyben, hiszen mindössze 7 pont a hátránya Michael Schumacher és Adrian Sutil mögött.

„Nagyon jó és pontokban gazdag versenyt tudhatunk magunk mögött. Azt kifejezetten sajnálom, hogy a fékek forrósodása miatt nem tudtam Robert Kubicát jobban megszorongatni. A biztonsági autós szakaszban valamit javult a fékek terén a helyzet, de sajnos nem annyira, hogy esélyem legyen előrébb lépni. Mindent egybevetve elégedettek lehetünk a Szingapúrban elért eredményeinkkel- értékelt Rubens Barrichello.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik