Forma-1

Szingapúr a Virgin nagy esélye

Az újonc istálló nem a konstruktőri címre hajt, de lenyomná a Lotust és a Hispaniát.

A képlet egyszerű: a három újonc csapat még nem szerzett pontot a Forma-1 idei szezonjában és nagy rá az esély, hogy ez a hátralévő öt futamon sem fog változni. Amennyiben minden marad így, úgy az az istálló végez a konstruktőri világbajnokság tízedik helyén, amelyik a legjobb helyezést gyűjtötte be, ezen módszer alapján pedig eddig a Lotusnak áll a zászló, mivel Heikki Kovalainen 13-ként ért célba Melbourne-ben.

Lucas di Grassi, a Virgin pilótája is tudja ezt, így most arra készül együttesével, hogy legalább a 12. helyig vezessék az autót az előttünk álló Szingapúri Nagydíjon.

„Fontos hétvége előtt állunk. A fejlesztőink azt mondták, hogy sikerült javítani a motoron, így remélem felvesszük a versenyt a Lotusszal sőt, az lenne a legjobb, ha jobban teljesítenénk náluk. Amelyik csapat szerez egy 12. helyet, az lesz a tízedik. Erre a mostani hétvégén nyílik a legnagyobb lehetőség számunkra” – mondta di Grassi az Autosportnak.

A brazil hozzátette, nem a legszerencsésebb, hogy a versenygépét az első szabadedzésen át kell adnia Jerome d’Ambrosiónak a Virgin és a Belgian GP2 egyezsége értelmében, de tiszteletben tartja csapata döntését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik